bara 38 dagar kvar!!!!

Beräknat förlossningsdatum: 2010-10-28

Barnet blev till omkring: 2010-02-04

Du är i vecka: 35

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 34 veckor 4 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 38


Vart på stan med mamma idag =)




Mamma köpte den här vinter jackan till Isabelle idag fast i gråsvart, tack mamma för du e så snäll <3
Faktiskt så kunde jag låta bli shoppa förutom 3 bodys till bebis då förstås men annars brukar det bli mkt shoppande hihi =)
Nää men måste ha pengar tills på torsdag då jag ska iväg på ett litet äventyr men kan inte skriva vad för det är en överraskning till älskling som han ska få =P (så avslöjar det senare thihi)

Sen hoppas jag lill skrutt sover bättre inatt än han gjorde förra natten, hoppas på tur tanke på han bara sovit 30min idag under dagen=)

Jo och har varit på utväcklings samtal på Isabelles skola idag och min dotter har nått målen som hon ska och hon e alltid glad och har positiv inställning till allt som rör skolan sa läraren, snacka om att man e stolt som mamma då..min duktiga stora flicka mammas älskling<3

Så här ser min graviditet ut nu!!!

Beräknat förlossningsdatum: 2010-10-28

Barnet blev till omkring: 2010-02-04

Du är i vecka: 35

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 34 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 42 <3


Massor jag vill shoppa...

Kikade in på hm sida och hitta massor jag vill shoppa och som alltid bara till barnen hihi =)
Det här är ett av plaggen är ett måste att shoppa, ska nog köpa en både till Leon och bebis =)


<p style="text-align:center;"><a href="http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=BARN_NEWS_BABY&shoptype=S?dept=BARN_NEWS_BABY&modelnum=779811&originalmodelnum=779811&type=product"><img src="http://files.hm.com/media/products/895/DM895_77981_06001_48_5598.jpg" border="0"/><BR><span style="font-size:12px;font-family:Arial, sans-serif;">Visit hm.com</span></a></p>



Vecka 35 =)

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.


yes!!!

Nu har dom äntligen kommit med tvättmaskinen och instalerat den, det va på tiden väntat så länge. Nu är det bara tapetseringen kvar då få se när dom kommer och gör det, vill ju få ordning nån gång och helst innan bebis kommer.

Känner mig inte så pigg idag, trött och känner mig så konstig i kroppen så hoppas man inte börjar bli sjuk bara.
Leon vart extra gnällig idag så hoppas han inte heller börjar bli sjuk eller om det bara tänder får man hoppas.
Snart slutar älsklingen sköööönt så kanske man kan gå vila en stund när han kommit hem......

Skulle villja göra.....

Näsplastik

Näsplastiken syftar till att ändra näsans form och storlek enligt patientens önskningar. Tillsammans med plastikkirurgen går man mycket noga igenom exakt vad du önskar ändra på. Ofta är det vissa detaljer på näsan som har givit långvariga komplex och som är speciellt angelägna att bli av med. Du får också en databild på ett tänkbart, realistiskt resultat som är individuellt anpassat.

Plastikkirurgens viktiga uppgift inför en näsplastik är att bedöma huruvida patientens önskemål är rimliga och realistiska och om det är kirurgiskt möjligt att korrigera dem. Plastikkirurgen skall också tala om eventuella svårigheter och komplikationer och hur möjligheterna är att nå ett bra och realistiskt resultat.

Du skall vara frisk och utvilad inför operationen. Om du har kvisslor i ansiktet skall dessa behandlas innan operationen.

Alla operationer sker under narkos och i kombination med lokalbedövning. Snitten vid näsplastik läggs vanligen inne i näsan vilket gör att man oftast inte har några synliga ärr.

Ett förband bestående av papperstejpar och plastskena (motsvarande ett gips) sätts fast på näsan efter operationen. Det är bra att använda näsdroppar för att minska svullnaden inne i näsan (högst en vecka). Plastskenan skall sitta på cirka en vecka och tas bort samtidigt som stygnen tas bort.

Efter operationen får du vara kvar på kliniken i 2-4 timmar varefter du kan åka hem.

Blåmärken och svullnader är oftast belägna under ögonen och försvinner i regel inom 10-14 dagar. Det är viktigt att veta att olika personer svullnar olika mycket efter operationen.

När förbandet tagits bort efter en vecka kan Du se resultatet till cirka 80-90 %, men näsan är inte helt färdigläkt förrän efter 6-12 månader då också slutkontroller brukar göras.




Men men  priset är  för Näsa:

Nästippsplastik/hump
30000 kronor
Total näsplastik
36000 kronor



Inte billigt så får fundera lite..........

Har beställt till Leon <3

Har betällt detta till Leon <3



Vecka 34!

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen


Nu e jag tillbaka igen =)

Ber så mkt om ursäkt att jag inte har bloggat på ett bra tag men har faktiskt inte haft tid, har vart så mkt med graviditeten, flytt och massa känslor som gjort en orkelös... men ska försöka bli bättre på det här och försöka ta en timme om dagen till att blogga iaf =)

Nu är det inte så långt kvar av graviditeten är i vecka 34 redan =) och det verkar bli vanlig förlossning denna gång som jag önskade, moderkakan har flyttat på sig så skönt att den inte ligger för...

Igår fyllde min underbara och enda dotter 8 år,mammas prinsessa börjar bli riktigt stor nu <3 och igår så bytte vi rum till alla barnen hihi, Isabelle fick Miltons rum, Milton fick Leons rum och Leon fick Isabelles rum det rummet är störst och det behövs när han ska dela rum med Kian sen =) Tog och bakade en äppelkaka igår oxå få se hur den blev,glömde säkert nått man skulle ha i =) sen var det för mkt igår med känslor och allt... men få se hur allt slutar nu då!

Idag är det lördag och få se vad dagen har att erbjuda, ska träffa min underbara vän camilla <3 men få se om man orkar ta med sig alla barnen till jysk o det som va tänkt, hade gärna haft den tiden för mig helt själv men men som vanligt så får jag inte det för gubben ska iväg helt plötsligt, så trött på det att han planerar saker utan att prata med mig men ska jag göra nått måste jag tala om det minnst en vecka innan.

näää nu ska jag ta äta frukost här Kian ropar efter mat i min mage så, få se om det kommer uppdatering senare!!!   Hejs vejs..........

RSS 2.0